Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Μοσχαράκι με μελιτζάνες φούρνου

Υλικά:
1  κιλό μοσχαράκι
1 ½ κιλό μελιτζάνες
Μαϊντανό
3 – 4 σκελίδες σκόρδο
3 – 4 μέτριες ντομάτες ώριμες ή σάλτσα
2 φλυτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρέας μας σε 1 φλυτζάνι λάδι. Το γυρίζουμε 2 – 3 φορές και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ½ ποτήρι νερό και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε κατά μήκος 
μικρές λωρίδες της φλούδας τους, τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις περνάμε από το τηγάνι. Τις αφήνουμε για λίγη ώρα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το πολύ λάδι.

Τοποθετούμε στη γάστρα το κρέας, τις μελιτζάνες, τον μαϊντανό, τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό ντομάτας, το υπόλοιπο λάδι και όσο ζουμάκι έμεινε στην κατσαρόλα μας από το κρέας που ετοιμάσαμε πριν. Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 – 35 λεπτά.

Όταν σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε μικρά κομματάκι τυρί φέτα τριμμένο με τα δάχτυλα.

Μικρά μυστικά:
·         Την ώρα που βράζουμε το κρέας μας μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να μαλακώσει
·         Οι μελιτζάνες απορροφούν λιγότερο λάδι εάν πρώτα τις έχουμε αλατίσει  ΠΗΓΗ https://sentoukitisgiagias.blogspot.gr/2017/06/mosharaki-melitzanes-fournou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου