Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Μακαρόνια χοντρά με ντομάτα, κοτόπουλο και δυόσμο

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά No 2 ή Νο 3 με τρύπα
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε κύβους 3 εκ.
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • 1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1 κιλό ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
  • 60 ml ούζο
  • τα φύλλα από 5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 60 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη, για το σερβίρισμα
  • Διαδικασία

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 60 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο σε σκεύος και ρίχνουμε τις ντομάτες στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ούζο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα.
    Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τον δυόσμο, πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε.  ΠΗΓΗ http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου