Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΨΗΤΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ Η ΦΕΤΑ ΣΕ ΖΥΜΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΣΑΤΝΕΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΤΣΙΛΙ ΚΑΡΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ TERRA FYLLIDA

ΥΛΙΚΑ
300 gr αλεύρι
100 ml νερό
½ κ.γ. αλάτι
50 ml ελαιόλαδο

4 τεμάχια Φέτα 2 εκ. πάχος ή 500 gr ανθότυρο κομμένο σε 4 φέτες
1 κρόκος αυγού

1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
1 κ.σ. σουσάμι άσπρο
300 gr Τσάτνεϊ Μανιτάρι Πλευρώτους Τσίλι Κάρυ Πορτοκάλι Terra Fyllida




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε ζυμάρι ανακατεύοντας σε μπολ το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να γίνει μαλακό και να μη κολλάει στα χέρια.
Το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε 4 φύλλα στρογγυλά, όχι πολύ λεπτά.
Τα λαδώνουμε με πινέλο.
Σε κάθε φύλλο βάζουμε ένα κομμάτι φέτα ή ανθότυρο και τυλίγουμε καλά γύρω-γύρω ώστε να καλυφθεί το τυρί.
Αλείφουμε από πάνω με ελαιόλαδο και τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
Ψήνουμε στους 170ο C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα ανθοτυροπιτάρια με Τσάτνεϊ Μανιτάρι Πλευρώτους Τσίλι Κάρυ Πορτοκάλι Terra Fyllida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου