Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Τηγανιά στη Λαδόκολλα

Ξέρω εχω χαθει... Ο καινουργιος μηνας και η ανοιξη μας έφερε ευχαριστες αλλα καπως μεγαλες αλλαγες στη ζωη μας και λίγο δυσκολευτηκαμε. Ισως μου παρει λιγο καιρο να μπω ξανα σε φυσιολογικους ρυθμους, αλλα θα τα καταφερω που θα παει! Ευχομαι λοιπον σε ολους καλο μηνα, αν και λιγο καθυστερημενα!
Η σημερινη συνταγη ειναι μια εναλλακτικη προταση για τηγανια που δεν συγκρινεται βεβαια με το χοιρινο μπουτι μαγειρεμενο με τον ιδιο τροπο. Εχοντας τηγανια στην
καταψηξη, αλλα χωρις να θελω να την φτιαξω με τον γνωστο τρόπο, την εβαλα
στη λαδοκολλα, οπου βγηκε νοστιμη και μυρωδατη!

Υλικά (για 3 μεριδες)
700 γρ. τηγανια χοιρινη
μπολικο ελαιολαδο
1,5 κ.γ. ριγανη
1/2 κ.γ. πιπερι μαυρο
1 κ.γ πιπερι κοκκινο
1 κ.γ. μπαχαρι
1,5 κ.γ. αλατι
3 μεγαλες πατατες
2 κρεμμυδια ξερα

Εκτέλεση
Από την προηγούμενη βαζουμε την τηγανια με τα μπαχαρικα και το λαδι σ ενα μπωλ, σκεπαζουμε και αφηνουμε ολο το βραδυ στο ψυγειο. Την επομενη κοβουμε τις πατατες σε μικρα κομματια και τις βραζουμε για 10 λεπτα περιπου. Κοβουμε το κρεμμυδι σε μετριες φετες.



Βαζουμε ενα κομματι λαδοκολλας σε ενα βαθυ πιατο και τοποθετουμε το 1/3 της τηγανια, το 1/3 των πατατων και το 1/3 των κρεμμυδιων. Ραντιζουμε με ελαχιστο ακομη ελαιόλαδο και διπλωνουμε τη λαδοκολλα σα φακελο. Βαζουμε αλλη μια λαδοκολλα αναποδα στο φακελο που εχουμε ηδη φτιαξει. και το τοποθετουμε σε ταψι.




Ψηνουμε στους 200 για 1 ώρα και 15 λεπτα. Ανοιγουμε από πανω τις λαδοκολλες, συμπληρωνουμε ελαχιστο νερακι και αφηνουμε αλλα 15 λεπτα περιπου να ροδισει το κρεας. Σερβιρουμε με τη λαδοκολλα!
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ>>>>http://elpinikicook.blogspot.gr/2012/03/blog-post.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου