Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Λαζάνια με σπανάκι

Αυτός ειναι ενας από τους τρόπους που βαζω το σπανακι στη διατροφή μας. Μικρη δεν ετρωγα καθόλου σπανακόρυζο... και όταν έφυγα από τη μαμα μου στην αρχη δεν ειχα τολμησει να το κανω καθολου και έψαχνα αλλα φαγητα με σπανακι. Βεβαια τελικά έφαγα και σπανακορυζο και μ άρεσε κιολας, αλλα μείνανε κι αλλες προτασεις για το σπανακι!

Υλικά (για ένα μέτριο ταψάκι)


9 λαζάνια (το ταψακι μου χωραει 3 σε καθε στρωση)
1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο (το μετρησα πλυμενο χωρις ομως νερα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μπόλικος μαιντανός
λίγο ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι
τυρί που λιώνει για πασπάλισμα
1 κρέμα γάλακτος
1/4 κγ πιπερι μαυρο
1/4 κγ πιπερι κοκκινο
1/2 κγ μπαχαρι
1,5 κγ αλάτι
2 κσ σαλτσα ντομάτας
λίγο νερό

Εκτέλεση

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μεχρι να ξανθύνει. Ριχνουμε το μαιντανό και το σπανακι και αφηνουμε για λιγο σε χαμηλη φωτια με κλειστο καπάκι να μαραθουν. Συμπληρώνουμε τη σαλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι και αφήνουμε 15' περίπου να μαγειρευτεί το σπανάκι.
Σε μια μεγαλη κατσαρόλα βραζουμε μπόλικο νερό και βουταμε τα λαζανια τρια - τρια για 4-5 λεπτα ίσα να μαλακωσουν καπως.

Ριχνουμε στο ταψακι λίγο ελαιόλαδο και βαζουμε μια στρωση λαζανια. Από πανω ριχνουμε τη μισή γέμιση σπανάκι και την απλώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.


Βαζουμε άλλη μια στρωση λαζανια, την υπόλοιπη γεμιση σπανακι, κεφαλοτύρι και τη τελευταία στρωση λαζάνια.
Ριχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος στα κενα μεταξυ των λαζανιων και πανω στα λαζανια, πασπαλίζουμε με καποιο τριμμένο τυρί που λιώνει και ψηνουμε στους 200 στον αερα για 30' περίπου.

Πολλές φορές βάζω και μπεσαμέλ σπό πάνω. Γινεται βεβαια πιο βαρυ, αλλα και πολύ νοστημο!
Σημείωση: για τη νηστισιμη εκδοχή δεν χρησιμοποιουμε καθολου τυριά και κρεμα γάλακτος. Σ αυτη την περιπτωση, ισως χρειαστει λιγο περισσοτερο νεράκι και φυσικα δεν χρησιμοποιούμε και τη μπεσαμέλ!  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ>>>>http://elpinikicook.blogspot.gr/search/label/%CE%A3%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου