Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Κοτόπουλο με λαχανικά

Γράφτηκε απο Diatrofi.gr | Διαχειριστής
Μια απλή και νόστιμη συνταγή που παντρεύει το κοτόπουλο με τα λαχανικά. Φαγητό κατσαρόλας που και πλούσια γεύση έχει αλλά και λίγες θερμίδες. Χρειάζεται ελάχιστο λάδι για την προετοιμασία του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να παρασκευάσουμε άπαχο κρέας όπως μοσχάρι, κουνέλι, φιλέτο ψαριού κτλ.
 Υλικά που χρειαζόμαστε για μία μερίδα:

  • Ένα στήθος κοτόπουλου καθαρισμένο από πέτσα και κόκαλα περίπου 150 γρ. (καλό είναι να το ξεπλένετε πρώτα με λίγο ξύδι)
  • ένα μέτριο κρεμμύδι
  • μία ώριμη ντομάτα
  • ένα μεγάλο καρότο
  • μία μεγάλη πιπεριά ή 2 μέτριες
  • μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής:
Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, και την ντομάτα. Σε μία μικρή κατσαρόλα (απ’ αυτές που βράζουν χωρίς νερό) βάζουμε σαν πρώτη στρώση το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι, δεύτερη το καρότο, τρίτη την πιπεριά όλα επίσης σε ροδέλες, το κοτόπουλο και τελευταία πάνω απ’ όλα την επίσης κομμένη σε ροδέλες ντομάτα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας (όπως κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, τζίντζερ, κόλιανδρο κτλ.) και τοποθετούμε την κατσαρόλα με σκεπασμένο καλά το καπάκι σε δυνατή φωτιά. Όταν το καπάκι θα πάρει θερμοκρασία που δεν θα την αντέχει το χέρι μας τότε χαμηλώνουμε στο 1 και αφήνουμε για 45 λεπτά περίπου να σιγοβράσει. Εάν στο 1 βγάζει ατμούς χαμηλώνουμε τη φωτιά λίγο ακόμα. Εάν έχει πολλά υγρά όταν μαγειρευτεί μπορείτε να το κρατήσετε σε δυνατή φωτιά για ένα με δύο λεπτά μέχρι να εξατμισθούν λίγο αλλά πάντα με πολύ προσοχή για να σας μείνει λίγο ζουμάκι και να μην σας καεί. Με την τελευταία βράση προσθέστε μία κουταλιά ελαιόλαδο. Μπορείτε να το γαρνίρετε με μισό φλιτζάνι καλαμπόκι που παίρνει θαυμάσια γεύση με το ζουμάκι από τα βρασμένα λαχανικά.  ΠΗΓΗ https://www.diatrofi.gr/food/sintages/chicken/1958-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου