Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Παστελαριά: Ένα χιώτικο υπερσνακ



Πώς φτιάχνονταν​

«Βάζομαι τα σύκα στο φούρνο να ζεσταθούν. Κοπανίζομε τα’αμύγδαλα και τα’ανακατεύομε με το σουσάμι και την κανέλα. Στη συνέχεια ανοίγομε τα ζεστά σύκα και βάζομε μέσα το υλικό. Μετά τα κολλάμε ανα δύο. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα βάζομε στον φούρνο να ροδίσουν. Όταν ροδίσουν, τ’αφήνομε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε σ’ένα κουτί, σκεπάζοντας τα με φύλλα δάφνης και κοπανισμένο μαστίχι» , Γιάννης Κολλιάρος., 2007. Χιώτικες παραδοσιακές συνταγές, Χίος (σελ 202).  TO ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ??https://www.topoikaitropoi.gr/paradosiakes-syntages/pastelaria-ena-chiotiko-ypersnak/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου