🥩 Ρολό Χοιρινό στο Φούρνο

 


📝 Υλικά (4–6 άτομα)

  • 1,5 κιλό χοιρινό (λαιμός ή σπάλα, ανοιγμένο για ρολό)

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 κ.σ. μουστάρδα

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 3–4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • ½ ποτήρι λευκό κρασί

  • 1 ποτήρι νερό ή ζωμό

  • Πατάτες (προαιρετικά, κομμένες κυδωνάτες)

Για γέμιση (προαιρετική αλλά πολύ νόστιμη):

  • 100–150 γρ. μπέικον ή πανσέτα

  • 150 γρ. τυρί (γραβιέρα ή κασέρι)

  • 1 καρότο ή πιπεριά ψιλοκομμένη


👩‍🍳 Εκτέλεση

  1. Απλώνεις το χοιρινό και το αλείφεις με μουστάρδα, σκόρδο, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι & πιπέρι.

  2. Προσθέτεις τη γέμιση (αν βάλεις) και το τυλίγεις σφιχτά σε ρολό. Δένεις με σπάγκο.

  3. Το ροδίζεις σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές.

  4. Σβήνεις με το κρασί και το μεταφέρεις σε ταψί.

  5. Προσθέτεις νερό/ζωμό και πατάτες γύρω γύρω.

  6. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1½ ώρα, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

  7. Ξεσκεπάζεις τα τελευταία 20–30 λεπτά για να ροδίσει.


✅ Tips επιτυχίας

  • Άφησέ το 10 λεπτά να «ξεκουραστεί» πριν το κόψεις.

  • Αν θέλεις πιο ζουμερό αποτέλεσμα, περιχύνεις με τα ζουμιά του κατά το ψήσιμο.

  • Ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας ή σαλάτα λάχανο–καρότο 🥗

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

🐓 Κόκορας κοκκινιστός με τουτουμάκια και μυζήθρα χωριάτικη

Νταμγκάδες