🥩 Ρολό Χοιρινό στο Φούρνο
📝 Υλικά (4–6 άτομα)
-
1,5 κιλό χοιρινό (λαιμός ή σπάλα, ανοιγμένο για ρολό)
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
3–4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
½ ποτήρι λευκό κρασί
-
1 ποτήρι νερό ή ζωμό
-
Πατάτες (προαιρετικά, κομμένες κυδωνάτες)
Για γέμιση (προαιρετική αλλά πολύ νόστιμη):
-
100–150 γρ. μπέικον ή πανσέτα
-
150 γρ. τυρί (γραβιέρα ή κασέρι)
-
1 καρότο ή πιπεριά ψιλοκομμένη
👩🍳 Εκτέλεση
-
Απλώνεις το χοιρινό και το αλείφεις με μουστάρδα, σκόρδο, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι & πιπέρι.
-
Προσθέτεις τη γέμιση (αν βάλεις) και το τυλίγεις σφιχτά σε ρολό. Δένεις με σπάγκο.
-
Το ροδίζεις σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές.
-
Σβήνεις με το κρασί και το μεταφέρεις σε ταψί.
-
Προσθέτεις νερό/ζωμό και πατάτες γύρω γύρω.
-
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1½ ώρα, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
-
Ξεσκεπάζεις τα τελευταία 20–30 λεπτά για να ροδίσει.
✅ Tips επιτυχίας
-
Άφησέ το 10 λεπτά να «ξεκουραστεί» πριν το κόψεις.
-
Αν θέλεις πιο ζουμερό αποτέλεσμα, περιχύνεις με τα ζουμιά του κατά το ψήσιμο.
-
Ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας ή σαλάτα λάχανο–καρότο 🥗

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου