🍊 Γαλοπούλα με Πορτοκάλι & Μέλι



Υλικά

  • 1 γαλοπούλα

  • Χυμός & ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 3 κ.σ. μέλι

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύεις μέλι, πορτοκάλι, μουστάρδα, σκόρδο.

  2. Αλείφεις τη γαλοπούλα μέσα–έξω.

  3. Ψήνεις στους 170°C για 2,5–3 ώρες.

  4. Περιχύνεις συχνά με τα υγρά του ταψιού.

Tip σερβιρίσματος:
Συνόδευσε με πατάτες φούρνου, πουρέ γλυκοπατάτας ή σάλτσα gravy από τα ζουμιά της γαλοπούλας.

Θες πιο εύκολη, χωρίς γέμιση, ή διαίτης/νηστίσιες εναλλακτικές για το τραπέζι; 😊

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

🐓 Κόκορας κοκκινιστός με τουτουμάκια και μυζήθρα χωριάτικη

Νταμγκάδες