🍊 Γαλοπούλα με Πορτοκάλι & Μέλι
Υλικά
-
1 γαλοπούλα
-
Χυμός & ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
3 κ.σ. μέλι
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Ανακατεύεις μέλι, πορτοκάλι, μουστάρδα, σκόρδο.
-
Αλείφεις τη γαλοπούλα μέσα–έξω.
-
Ψήνεις στους 170°C για 2,5–3 ώρες.
-
Περιχύνεις συχνά με τα υγρά του ταψιού.
✨ Tip σερβιρίσματος:
Συνόδευσε με πατάτες φούρνου, πουρέ γλυκοπατάτας ή σάλτσα gravy από τα ζουμιά της γαλοπούλας.
Θες πιο εύκολη, χωρίς γέμιση, ή διαίτης/νηστίσιες εναλλακτικές για το τραπέζι; 😊

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου